Ce reprezintă logo-ul ciocolatei Livstory?

Este o mandala cu CINCI petale cu elemente de cacao. In centru se afla fructul sectionat cu cele CINCI sectoare si semintele ( boabele ) din care se face ciocolata. Urmatorul cerc contine fructele si frunzele copacului de cacao iar apoi florile de cacao care au CINCI petale. Ultimul cerc reprezintă cerul instelat de deasupra noastra … si legea morala din noi***.

Mai mult decat atat , untul de cacao continut in boabe poate avea șase forme de cristale. Noi, prin temperare, il formam pe cel cu numarul CINCI, care dă caracteristicile ideale ale ciocolatei ( textura , temperatura de topire , netezimea)

În tradiția hindusă, mandala cu cinci petale este asociată cu zeul Vishnu și reprezintă cele CINCI simțuri umane: auzul, gustul, mirosul, vedere și atingerea. Aceste simțuri sunt considerate esențiale în căutarea realizării spiritual. In degustarea ciocolatei folosim toate cele cinci simturi.

În general, mandala cu CINCI petale este considerată a fi un simbol al armoniei și echilibrului, iar desenarea sau contemplarea acesteia poate fi folosită în meditație pentru a ajuta la atingerea stării de liniște și pace interioară.

*** „Două lucruri îmi umplu sufletul cu mereu nouă și crescândă admirație: cerul înstelat de deasupra mea și legea morală din mine.” Immanuel Kant