DESPRE NOI
și pasiunea pentru ciocolată

Suntem Liviu și Mihaela, producători de ciocolata craft bean to bar

Intr-o lume care încearcă să standardizeze și să uniformizeze totul, Livstory s-a născut din pasiunea pentru ciocolată, din dorința de a crea un produs sincer, curat, etic și unic. Menirea și pasiunea noastră este de a produce ciocolată de excepție, cu o complexitate de arome autentice de cacao, arome pierdute în procesarea industrială. La Livstory, noi, Liviu și Mihaela, aducem boabe de cacao nobila, provenite din surse selectate  din întreaga lume pentru a crea delicioasa ciocolată bean to bar la Brașov.

După două decenii petrecute în Namibia ne-am hotărât să ne întoarcem în țara natală cu un vis frumos: acela de a înființa o fabrică de ciocolată artizanală, from bean to bar , de la bobul de cacao la tableta de ciocolata.

liv&mihaela

Ce facem?

Toată magia se întâmplă în atelierul nostru din Brasov, România, unde procesul de productie este transparent , la vedere , in spatele geamurilor.

Ciocolata Livstory este creată cu cacao nobila provenită din surse sustenabile și responsabile din întreaga lume, utilizand procesul bean to bar, o metodă de producție a ciocolatei care implică procesarea boabelor de cacao în ciocolată finită în același loc, fără a recurge la intermediari. Aceasta înseamnă că noi controlăm fiecare aspect al producției, de la selecția boabelor de cacao până la prăjirea, măcinarea și amestecarea acesteia cu ingrediente premium, cum ar fi untul de cacao, zahărul organic de trestie nerafinat și laptele organic. Rezultatul este o ciocolată cu un gust profund și complex, cu note subtile de fructe, nuci sau florale. Livstory vine într-o varietate de arome, inclusiv ciocolată neagră, cu lapte sau ciocolată albă, toate fiind ambalate în mod elegant și atrăgător.

O ciocolata excepțională poate fi făcută doar folosind ingrediente excepționale. Pentru o călătorie senzorială neasemuită.

Cum facem?

Călătoria de la bobul de cacao la tableta de ciocolată se face în micro-fabrica noastră din Brasov unde noi suntem responsabili de fiecare pas al procesului de fabricație: selecția originilor boabelor, coacerea lor, separarea de coajă, măcinarea, rafinarea, maturarea, temperarea și ambalarea. Lucrăm în loturi mici, mutăm totul manual prin mica noastră fabrică, reglăm și ajustăm în mod constant mașinile pentru a obține cele mai bune performanțe, ceea ce înseamnă că putem pune propria noastră atingere în fiecare pas al procesului. Măcinăm toate ingredientele împreună, rezultând o aromă deosebită, în acest fel, ne asigurăm că ajungem la ciocolata perfectă, de care putem fi mândri. Munca și timpul sunt factorii esențiali pentru a da ciocolatei finale o unică și inimitabilă explozie de arome.

De ce facem?

Ciocolata Livstory este rezultatul final al unui lanț de colaborări de la cultivatorul de cacao la consumatorul final, este materialul cu care lucrăm pentru a îmbunătăți

Viața cultivatorilor de cacao, care în sfârșit pot crește și trăi în demnitate

Viața noastră care transformă cacaua cu pasiune făcând ceea ce ne place în fiecare zi

Viața voastră, a celor care o gustați împărtășindu-vă fericirea sau pur și simplu simțindu-vă mai bine

#beantobar